Tanaelva – laksefella virker dårlig

Antall #pukkellaks i #Tanaelva #tenonjoki har nådd ny rekord iflg YLE – mer enn 100 000 er gått opp i vassdraget for å gyte og råtne. Det ligger an til at antall #stillehavslaks kan bli doblet siden 2021. En forsker fra det finske naturressursverket sier her at antallet kan komme opp i hele 140 000. Erobringen av #Teno #tana av pukkellaks fortsetter. Fra finsk side heter det videre «Norske myndigheters uttak av pukkellaks med feller, som har vakt mye kritikk, har mislyktes stort i bekjempelsen av den fremmede arten.»

Tallene er ganske klare. Man har tatt rundt 8.000 pukkellaks i #fella ved #Seidaholmen mens sonartellinga viser at over 100.000 pukkellaks har passert tjue kilometer lenger opp i vassdraget. Så #laksefella i #tana har dessverre ikke klart å fange nevneverdig med #barentslaks.

https://yle.fi/a/74-20044554?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...