9/7: Åpner 16 stengte lakseelver – strammer inn i Varanger.

Åpner 16 stengte lakseelver – strammer inn i Varanger.

En ny oppsummering av fangsttall og fisketellinger viser at det fortsatt er nødvendig med ekstraordinære tiltak i laksefisket i elvene og fjordregionene fra Trøndelag og sørover, der fisket ble stanset 23. juni.

I nord ser vi oss nødt til å begrense laksefisket i Varangerfjorden, inkludert sidefjorder og elver som renner ut i dem, sier leder for fiskeseksjonen i Miljødirektoratet, Raoul Bierach.

Dermed åpnes det igjen for laksefiske i Sør-Norge i 16 av 33 stengte elver, og to av seks stengte sjøområder.

I Varangerfjorden reduseres fiskeuka fra fire til to dager i de resterende to ukene av årets sesong, inkludert Karlebotn, Kjøfjord, Bøkfjord og Jarfjord.

I elvene som renner ut i Varangerfjorden med sidefjorder, avsluttes laksefisket to uker før det som tidligere er blitt bestemt. Det betyr at laksefisket stenger 17. august i Komagelva, Skallelva, Vestre Jakobselv og Bergebyelva, og 1. august i Storelva, Munkelva, Haukelva, Braselva, Sandneselva, Klokkerelva og Nyelva.

Laksefiske i sjøen i fjordregionene Åfjord og Namsfjorden åpnes nå med halvert ukentlig fisketid resten av sesongen, mens det fortsatt blir stengt for fiske i fjordregionene Indre Rogaland, Dalsfjorden, Nordfjord og Trondheimsfjorden.

https://www.miljodirektoratet.no/aktuelt/nyheter/2024/juli-2024/laksefiske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...