Fangst statistikk for elvene 2023

Redusert #laksefangst i #elvene viser Statistisk sentralbyrå – SSB statistikken.

I elvene tok man opp 70 600 atlantisk #laks fra de norske elvane i 2023. Det er en nedgang på 28 prosent fra året før.

OBS! I hovedvisningen er tallene i statistikken for elv er oppgitt i antall fisk og ikke kilo. Det kan derfor virke som enda lavere tall i elv for 2023. Vi har derfor sett nøye på statistikken og vi ser at det i 2023 ble fanget hele 265 tonn laks, 43 tonn sjøørret, 2,5 tonn sjørøye og 32 tonn pukkellaks i elvene. I tillegg kommer tall for fang og slipp.

NB! Pukkellaks i denne offentlige statistikken er KUN det som er tatt i ordinert laksefiske. I tillegg kommer fangst i laksefeller, not, garn, harpun i elvene mv. Det skal altså IKKE i statistikken. Merkelig synes vi.

https://www.ssb.no/…/arti…/Redusert-laksefangst-i-elvane

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...