SSB fangststatistikk 2023

Da er SSB klar med ny statistikk. Nytt rekordår for fangst av pukkellaks i #sjølaksefiske

2023. For første gang viser Statistisk sentralbyrå – SSB sin #statistikk at der er fanga mer #pukkellaks en #atlantisk laks. Dette er en stor prestasjon av noen få sjølaksefiskere i landet. For vi er utryddingstrua vi med. Hele 183 tonn #pukkellaks#barentslaks utgjorde vår #dugnad. En økning på hele 112 tonn fra 2021. Nesten all pukkellaks ble fiska i #Troms og #Finnmark, men det ble rapportert fangst av pukkellaks så langt sør som til #Vestland fylke. Det er store tall når nesten hele landet er stengt for sjølaksefiske. Vi kjenner samtidig til at store fangster enkelte døgn gjorde at langt fra alt kunne registreres.

Samtidig gikk fangsten av atlantisk laks ned med 21 tonn. SSB presiserer:

«Den låge laksefangsten heng saman med dei sterke reguleringane som blei innført i fisket frå 2021. Laksefiske i sjø er inndelt i ti kystregionar og 37 fjordregionar. Det blei ikkje opna for laksefiske med fastståande reiskap i dei ni kystregionane sør for Finnmark, og nokre av fjordregionane vart opna for eit avgrensa fiske. Deler av Finnmark blei heller ikkje opna for sjølaksefiske med fastståande reiskap.

«

https://www.ssb.no/…/sta…/sjofiske-etter-laks-og-sjoaure

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...